Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
..

 

Ο Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης, κληθείς να σχολιάσει την ενέργεια του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας για την επιλογή του Πρόεδρου του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δημοτικών Υπαλλήλων, δήλωσε σχετικά:
«Πραγματικά με λυπεί το γεγονός, δεδομένου ότι μέχρι τώρα ο Περιφερειάρχης ως μετακλητό πολιτικό στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης δεν είχε απασχολήσει ιδιαίτερα την κοινή γνώμη με ενέργειες ή παραλείψεις του, προκειμένου να εξυπηρετηθούν  κομματικές σκοπιμότητες και μικροπολιτικές.
Παρακολουθώ από τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου το θόρυβο που δημιουργείται τώρα και έχω τη γνώμη ότι δεν πρόκειται απλά για ρήξη με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, αλλά η χαριστική αυτή απόφαση προκαλεί το δημόσιο αίσθημα στην Περιφέρεια. Καθίσταται πασιφανές ότι ενήργησε πιεζόμενος από τον τοπικό κομματικό μηχανισμό, για να ικανοποιηθεί, με επίφαση νομιμότητας, η σκληρή κομματική γραμμή, στη κατεύθυνση ανατροπής του δυσμενούς για τη παράταξη πολιτικού κλίματος, που διαμορφώνεται από τις δημοσκοπήσεις, τα σκάνδαλα και την Κυβερνητική ανεπάρκεια.
Επιβάλλεται λοιπόν να επανεξετάσει την απόφασή του, για να αποκατασταθεί η ισοπολιτεία και το δίκαιο στον χώρο των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Τέτοιες ενέργειες κομματικού αυταρχισμού δεν ανατρέπουν το πολιτικό κλίμα υπέρ της ΝΔ, απεναντίας προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και μειώνουν προσωπικά τον ίδιο.»